En Etkili Hakkımızda Sayfası Nasıl Yazılır?

Hakkımızda sayfası, özellikle yeni kurulan işletmelerin web siteleri için genellikle en çok ziyaret edilen sayfaların başında geliyor. Biliyor muydunuz?

Bu doğru, şirket hikayeleri sadece teknoloji girişimlerine özel içerikler değiller. Her işletme, ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun, web sitesinde etkileyici ve eşsiz bir hikaye anlatmak durumunda. Çünkü bu alan, sizin tüketicilere kendinizi ve hikayenizi aktarmaya başladığınız ilk platform olabilir.

“Hakkımızda sayfası” sektör fark etmeksizin hem e-ticaret sitenizin hem de web sitenizin dijital dünyada atması gereken ilk adımların başında geliyor. Web sitenizde paylaşacağınız etkileyici bir hikayeye sahip olarak, işletmenize yeni müşteriler çekmenin harika yollarından birini keşfettiğinizi de söylemek mümkün.

İnsanların sevdiği, güven duyduğu ve bağ kurabildiği şeylere daha yakın hissettiklerini ve sempati duyduklarını inkar etmemiz de imkansız. Aynı şeyler, aslında işletmeler için de geçerli. Hepimizin insan olduğunu unutmadan, işletmeniz için de etkili bir hakkımızda yazısı yazmak tahmin ettiğinizden daha kolay olabilir.

Bu sayfada, vereceğiniz hizmetlerle ilgili bilgiler paylaşmanın yanında; şirketinizin vizyonu, ürettiğiniz ürünler, müşterilerinize verdiğiniz değer, dünyanın geleceği için sürdürülebilirlik çalışmalarınız gibi detayları kapsayan bir çalışma yapabilirsiniz.

“Hakkımızda sayfası”, potansiyel müşterileriniz ve olası işbirlikleri için önem taşırken, web sitenizin de en çok trafik alan sayfalarından biri olacağından SEO çalışmalarınız için de değer yaratır.

Hikaye anlatımının gücünü kullanarak 20 dakikadan kısa sürede işletmeniz için en etkili “Hakkımızda” yazısı nasıl yazılır?

1. Hikayenizi Anlatın

Hakkımızda sayfanız için markanıza ya da işletmenize dair hikayenizi anlatmaya “kim, ne, nerede, niçin ve ne zamandan beri” sorularını yanıtlayabilen oldukça basit bir taslakla başlayın.

Başlangıçlar her zaman zordur. Bu sebeple olabildiğince basit bir taslakla yola koyulmak, işletme hikayenizi anlatmanın en hızlı yolu. Bu soruları yanıtladıysanız sırada hangi soruna çözüm bulduğunuzu, tüketicilerin hangi ihtiyaçlarını karşıladığınızı anlaşılır bir şekilde metninize ekleyin.

İşletmenizin neler yaptığını, nerede faaliyet gösterdiğinizi veya hizmet verdiğiniz pazarları (yurt içi ya da yurt dışı pazarları, e-pazar yerleri vb.) açıklayarak yola devam edebilirsiniz.

Bonus: Hakkımızda yazınız için hikayenize ilham kaynağı arıyorsanız dünyada ses getiren TEDX konuşmalarına mutlaka göz atın!

2. Hakkımızda sayfası için kullanacağınız dili belirleyin

Yalnızca hakkımızda yazınız için değil, işletmenizin tüketicilerle nasıl iletişime geçeceğini önceden belirleyerek şirket politikası haline getirin. Uzmanı olduğunuz iş, faaliyet gösterdiğiniz sektör ve hedef kitlenize göre kurum kültürünüze ait bir dil belirleyerek içeriklerinizi hazırlayın. Daha ciddi, kurumsal bir dil mi yoksa daha şaşırtıcı, eğlenceli ve samimi bir dil mi kullanacağınıza karar verin.

Bunu yaparken 360 derece düşünerek web sitenizi, uygulamanızı, blogunuzu, e-mail bültenlerinizi, push bildirimlerinizi, sosyal medya mecralarında kullanacağınız içerikleri, müşteri hizmetleri script’lerinizi kendi içinde bir bütün olacak şekilde hazırlayın.

Peki buna nasıl karar vereceksiniz?

  • Ulaşmak istediğiniz hedef kitlenin demografik durumu
  • Sunduğunuz hizmetin içeriği ve geleceği
  • Rakip analizi

bu konuda karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

ÖRNEK VAKA: PEPAPP

Konuyu biraz da sektörde dikkat çeken örneklerle zenginleştirelim. Son zamanların parlayan yıldızı PepApp, sadece kadınlara özel bir dijital asistan uygulaması. PepApp, kendini şöyle tanımlıyor:

Pepapp hakkımızda yazısı örneği

Web Sitesinden uygulamasına, blog yazılarından app’inde gönderdiği bildirimlerine kadar hep samimi ve eğlenceli bir dil kullanmayı tercih ediyorlar. Ve tüm içeriklerini aynı tonda hazırlıyorlar.

Ne dersiniz? Pepapp’ı Pepapp yapan doğru hedef kitleye doğru mesajlarla dokunması olabilir mi?

3. Uzmanlık alanlarınızı ve işinize olan tutkunuzu öne çıkarın

Rekabetin giderek yoğunlaştığı ve sınırların yok olduğu bu zaman diliminde markanızı diğerlerinden ayıran özelliklerinizi bir adım öne çıkartın. Sizi diğerlerinden ayıracak özellikleriniz, güçlü yanlarınız neler?

Benimsediğiniz felsefenizi hakkımızda yazınıza eklemek ve iletmek, sizi rakiplerinizden ayırmanıza yardımcı olur. Bununla ilgili aşağıdaki gibi örnekler verilebilir, aynı zamanda çoğaltılabilir. 😊

  • Kadınlara pozitif ayrımcılık yapan bir şirket politikanız varsa
  • Doğadaki canlıları korumak için bir fon ayırdıysanız
  • Dünyadaki doğal kaynakları israf etmeden kullanıyorsanız
  • Topluma istihdam sağlıyor ve milli ekonomiye katkıda bulunuyorsanız
  • Ödüllü bir işveren markasıysanız
  • Etik olarak ürün üretiyorsanız

Yazınızda bu alanlara değinmeniz, insanları iyi bir amaç etrafınızda toplamanızı kolaylaştırır. İnsanlar, iyi bir amaç etrafında toplanmayı severler, bu sebeple onları işletmenizin etrafında toplamak istiyorsanız onlara iyi sebepler sunun.

4. Hakkımızda sayfası için ekibinize yer açın

Çok uluslu, kurumsal şirketlerde ekibinize yer vermeniz neredeyse imkansız olabilir ancak orta ölçekli ya da küçük girişimler için ekibinize, hakkımızda sayfanızda yer verebilirsiniz. Potansiyel müşterileriniz, iş ortaklığı yapacağınız diğer işletmeler, kimlerle çalışacağını ve işi yapacak ekibin uzmanlık düzeyini öğrenmek ister.

Ekibinizin fotoğrafları aynı zamanda ayna nöronları da çalıştırır. Hazır ayna nöronlar iş başında olacakken, ekibinizdeki kişilerin hangi işleri yaptıklarını, uzmanlık seviyelerini ve pozisyonlarını gülümseyen fotoğraflarıyla paylaşmanız harikulade sonuçlar elde etmenizi sağlar. Hem markanız için güven inşa edersiniz hem de tüketicilerin duygusal bağ kurmasını kolaylaştırırsınız.

5. Müşteri yorumlarınızın görünür olmasına dikkat edin

Hizmet verdiğiniz müşterilerinizin memnuniyetini, sitenizi ilk kez ziyaret edecek kişilerin görmesini sağlayın. Markanızla ya da işletmenizle daha önce çalışan ve memnun kalan partnerlerinizin memnuniyeti, yeni ziyaretçilerinizin algısını pozitif yönde etkiler.

Vermiş olduğunuz hizmetlerden memnun olan müşterilerinizin yorumları, markanıza güven duygusu oluşturarak potansiyel müşterilerinizin gözünde marka imajınızı güçlendirecektir.

6. Hakkımızda sayfası için eşsiz tasarım ile görselin gücünü kullanın

Görselin gücünü hafife almayın! İnsan gözü otomatik olarak iyi olanı algılamaya ve akılda tutmaya duyarlıdır. Doğada herşey olağanüstü ölçülerde ve kusursuzlukta yaratıldığından dünyanın en iyileri de tasarımlarını yaparken bu ölçülerden yani altın orandan faydalanır.

Web sitenizi oluştururken, kurumsal kimliğinize uygun, size özel bir çalışma ile kendinizi en iyi şekilde ziyaretçilerinize anlatabileceğiniz bir tasarım üzerinde çalışmaya başlayın. Hakkımızda sayfanızda kullanacağınız görsellerin anlattığınız konu ile ilişkili olmasına ve anlaşılabilir bir dilde hazırlanmasına özen gösterin.

7. Hakkımızda sayfasına ve size kolay erişim sağlayın

Yeni kurulan bir işletmeyseniz, pazarlama hunisinin (marketing funnel) henüz farkındalık adımında (awareness) yani başındasınız demektir. Pazarlama hunisinin henüz çok başında olan firmaların bu dönemde marka bilinirliği az olduğundan hem kendini anlatması hem de güven kazanması önemlidir.

Bu dönemde yapılacak pazarlama faaliyetlerinin yanında “hakkımızda” sayfasının doğru kurgulanması ile birlikte ilgili departmanlarla kolay iletişim sağlanabilmesi için iletişim sayfasının oluşturulması oldukça önemli…

Hakkımızda sayfasının menüde kolay bulunabilir olmasının yanında sitenize entegre edeceğiniz ChatBox ya da kurumsal whatsapp iletişim hattı ile müşterilerinizin hayatlarını kolaylaştırabilirsin

8. Şirketinizle ilgili önemli gelişmeleri mutlaka ekleyin

İşletmenizin aldığı ödülleri, basında çıkan haberlerinizi, kurum içindeki köklü değişiklikleri, yatırım aldıysanız aldığınız yatırıma dair detayları hakkımızda sayfanızda göstermekten hiç mi hiç çekinmeyin! 😊

Sivil toplum kuruluşları ile birlikte gerçekleştirdiğiniz organizasyonların yanında katıldığınız yarışmalardan aldığınız ödüllerle birlikte hem yurt içinde hem de yurt dışında yaptığınız sektörel röportajları yazınıza eklemeyi unutmayın.

9. Hakkımızda sayfanızı periyodik olarak güncelleyin

Ve son olarak, teknolojik gelişmeleri takip etmenizin şart olduğu dijital dünyada, hakkımızda sayfanızın içeriğini de belirli periyodlarda güncelleyin. Şirketinize dair yeni gelişmeleri, yapılan haberleri ya da röportajları mutlaka ekleyin. Müşterilerinizden gelen yorumları ve yeni iş birliklerinizi de sayfanıza dahil edin.

Hakkımızda sayfasında yapacağınız tüm doğru güncellemelerin Google’daki sıralamanızı etkileyeceğini unutmayın.

SON OLARAK

Siz de hakkımızda sayfanızı hazırlarken 9 ipucuna dikkat ederek markanızı en etkili şekilde oluşturabilir, müşterileriniz üzerinde güven duygusu oluşturabilirsiniz.

Pazarlama hunisinin ilk adımı olan marka bilinirliğinize katkıda bulunabilir, müşterilerinizle markanız arasında güçlü bir bağ kurabilirsiniz.

Sadık müşterilerinizle birlikte satışlarınızı da katlayarak gelirlerinizi artırmak için profesyonel desteğe ihtiyaç duyuyorsanız PeraMind ile iletişime geçin!

Marketing Funnel