Dijital İçerik Ajansı Ne İş Yapar?

Dijital İçerik Ajansı Nedir?

Markaların ve şirketlerin hedef kitlelerine en etkili şekilde ulaşmaları için içerik pazarlama stratejilerini 360 derece tasarlayarak hayata geçirebilen, yeni teknolojileri en önden sürekli takip ederek markalar için uygulanabilir hale getiren ve çalıştığı şirketleri doğru stratejiyle başarıya ulaştırabilen ajansa dijital içerik ajansı diyoruz.

PeraMind kreatif içerik ajansı olarak birlikte çalıştığımız markalarımız için ihtiyaçları olan her mecrada kaliteli içerik üretiyoruz. Markalarımızın içerik stratejilerini haftalık, aylık ve yıllık takvim bazında planlayarak, markalarımıza kısa ve uzun vadede artı değer katıyoruz.

İçerik Ajansı Vs. Corona Virüs Etkisi

Son 10 yılda çığ gibi büyüyen dijital dünyanın, arkasına 2020’de hala yaşamakta olduğumuz Corona Virüs (COVID-19) rüzgarını da arkasına almasıyla tüm dünyanın bir anda neredeyse tüm işlerini internet üzerinden yapmak zorunda kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Web sitesi dahi olmayan küçük ya da orta ölçekli işletmelerin en hızlı şekilde dijitalleşmeye çalışması, son zamanlarda gördüğümüz en basit ihtiyaçların başında geliyor.

Küçük ve orta ölçekli girişimlerin dijital dünyaya taşınma hızı artıyor. Tüm bunlar başka ihtiyaçları ve aşılması gereken engelleri de yanında getiriyor:

  • REKABET
  • MARKA BİLİNİRLİĞİ
  • ERİŞİLEBİLİRLİK 
  • ETKİLİ İLETİŞİM

İşte tam bu noktada profesyonel dijital içerik ajansları devreye giriyor. Özellikle rekabetin yoğun olduğu dijital dünyada markanızı veya ürünlerinizi hedef kitlenizle buluştururken en doğru içerik pazarlama stratejisiyle hikayenizi anlatmanıza, sosyal medya içeriklerinizi oluşturmanıza, SEO çalışmalarınızı yaparak organik trafiğinizi artırmanıza ve etkili iletişim taktikleri ile satışlarınızı katlamanıza yardımcı oluyor.

Dijital İçerik Ajansı Ne İş Yapar?

Peki ne yapar bu dijital içerik ajansları tam olarak? Bir markanın web sitesi içerik yönetiminden, basın açıklamalarına, influencer marketing çalışmalarından Instagram paylaşımlarının görsel ve açıklamalarına kadar birçok içeriğe ihtiyacı vardır. Bununla birlikte e-mail pazarlama faaliyetleri yapabilmesi, sosyal medya hesaplarını doğru içerikle yönetebilmesi ve video prodüksiyon hizmeti alabilmesi için profesyonel içeriklere ihtiyaç duyar. Dijital içerik ajansları ise; markaların dijital mecralarda ihtiyaç duydukları görsel, yazılı ve işitsel tüm içerikleri marka kimliğine ve stratejisine uygun şekilde hazırlayarak markanın iletişimine yön veren tüm faaliyetleri yönetir.

Web Sitesi İçerikleri

Bir web siteniz ya da e-ticaret siteniz var ancak sunduğunuz kuruluş hikayenizi, hizmetleri, avantajları veya ürün özelliklerini anlatacak vaktiniz yok… Ya da tüm bunları aslında hayalini kurduğunuz şekilde anlatamıyorsunuz. İşte bu noktada web sitesi içerikleri için profesyonel bir destek alarak hem zaman kazanırsınız hem de doğru içerik stratejisiyle Google sıralamalarında üst sıralarda yer alarak maliyet avantajı sağlarsınız.

Web sitesi içerikleri, sitenizde görünen her alanı hem Google arama motoru hem de müşterileriniz için fırsata çevirebileceğiniz sayfalarınızdır. Dolayısıyla hem sayfa başlıklarınızı hem de web içeriklerinizi SEO uyumlu şekilde kurgulayarak web siteniz için ilk adımı doğru atabilirsiniz.

Google arama motorunda üst sıralarda yer alarak hem organik trafik sağlamak hem de kalıcı sıralama sonuçları için profesyonel bir dijital içerik ajansı ile anlaşabilirsiniz.

İhtiyacınız Olabilecek Web Sitesi İçerikleri

  • Hakkımızda Yazısı
  • Hizmetlerimiz Yazısı
  • Kategori İçerikleri Yazısı
  • Ürün Açıklamaları
  • Blog Yazıları
  • Banner Tasarımları
  • Slogan Metinleri

Sosyal Medya İçerikleri 

Dijital içerik ajansı, markanızın aktif olduğu ya da olacağı sosyal medya mecralarına göre kreatif içerik üreterek hedef kitlenize en doğru stratejiyle ulaşmanızı sağlar. İçerik pazarlama stratejinize göre hangi mecralarda var olmanız gerektiğini, hangi içeriklerle daha etkili sonuçlar alacağınızı belirler. Bir örnekle bu konuyu detaylandıralım. 🙂

Youtube ve Tiktok Örneği

Hedef kitlenizin ya da yaptığınız işin hedef kitlesi Youtube’da ancak markanız henüz bu mecrada aktif değilse markanız için hızlıca bir Youtube kanalı açılarak içerik stratejisi oluşturulabilir. Youtube içeriğinizin uzunluğu, ne kadar sıklıkta yayınlanacağı, eğer Youtube içerisinde bir reklam modeli kullanılacaksa hangi modelin kullanılacağı, Youtube içeriğinizin hikayesi ve senaryosu gibi tüm içerikleri size dijital içerik ajansı sağlayacaktır.

Son zamanların en popüler uygulamalarından biri olan TikTok markanıza, yaptığınız işe ve hedef kitlenize uygun değilse o zaman bu mecralarda olmanız ve içerik üretmeniz markanıza ve itibarınıza zarar verir. İşletmenizin ve markanızın itibar kaybını önlemek için markanızı ve faaliyetlerinizi doğru mecralarda konumlandırabilecek profesyonel içerik ajansı ile çalışmayı tercih edin.

E-Mail Marketing İçerikleri 

Mevcut ve potansiyel müşterileriniz ile iletişiminizi kuvvetlendirerek bağ kurmanızı sağlayan e-mail gönderimleri ile müşterilerinizle yeniden iletişime geçmek için fırsat yaratan görselleri ve fikirleri çalışacağınız içerik ajansınız sizin için hazırlıyor olacak. E-mail marketing içerikleri, mevcut ve potansiyel müşterilerinize hitap eden görseller ve mesajlar içeriyor olmalı… Doğru görsel ve mesaj ile e-mail gönderiminizden hedeflediğiniz geri dönüşü alabilirsiniz.

E-Mail Marketing İçerikleri Üretirken İhtiyacınız Olabilecek Konu Başlıkları

  • Yeni ürün veya hizmetleriniz
  • İndirim ve kampanya bildirimleriniz (black friday, promosyon bildirimleri, 3 al 2 öde vb…)
  • Hediye kupon gönderimleri
  • Yeni blog yazılarınız
  • Ürünlerinizin özelliği ve faydası
  • Kişiselleştirilmiş e-mail gönderimi
  • Özel günlerde ürün yönlendirmeleri (sevgililer günü, hediye ürün önerileri, yılbaşı hediyeleri vb.)

Video İçerik Üretimi 

Instagram (post ve IG TV), Facebook, Google mecraları ve Youtube kanalınız için reklam, ürün ya da hizmet tanıtımı yapmanız için ihtiyacınız olan tüm hizmet, çalıştığınız dijital içerik ajansı tarafından sağlanabilir.

Video senaryosu, çekimi ve montajı konusunda da PeraMind dijital içerik ajansı olarak markalarımıza 360 derece hizmet veriyoruz. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Video İçeriği Üreten Ajanslardan Alabileceğiniz Hizmetler

  • Videonuzun haftalık ve aylık içerik takvimi
  • Videonuzun hikayesi ve senaryosu
  • Video içeriği ve uzunluğu
  • Video içeriklerinizin paylaşılacağı mecralar
  • Video prodüksiyon ve montaj hizmetleri

PeraMind dijital içerik ajansı olarak markalarımıza web sitesi içeriği, sosyal medya içerik yönetimi, e-mail marketing hizmetleri ve video prodüksiyon hizmetleri sunuyoruz. Google Adwords harcamalarınızı optimize etmenizi sağlayıp, içerik pazarlama stratejilerinizi kurgulayarak daha az reklam harcaması ile kalıcı sonuçlar elde etmenizi sağlıyoruz.