Yılbaşında E-Ticaret Satışlarınızı Artırmak İçin Neler Yapılmalı?

Özellikle internetten alışverişin Black Friday sonrası zirve yapacağı en önemli dönem yılbaşı! Yılın son ayında, müşteriler hem kendileri için hem de sevdikleri için “yılbaşı hediyesi” arayışına girdiklerinden satışlar da bu dönemde katlanır… Rakiplerinizin uzun zamandır üzerinde çalıştığı yılbaşı kampanya stratejileri karşısında, siz yılbaşında e-ticaret satışlarınızı artırmak için neler yapabilirsiniz? Yılbaşı sezonunu en karlı şekilde geçirebilmeniz için hazırladığımız operasyon planına göz atabilirsiniz.

Yılbaşı İçin Yaratıcı Kampanya Hazırlıklarınızı Tamamlayın

Rekabetin yoğun olduğu online dünyada var olan tüm markalar, mevcut ve potansiyel müşterilere yeni fırsatlar sunmak için dikkat çeken yılbaşı kampanyaları, yılbaşı hediye setleri ve yılbaşı indirimleri hazırlıyor olacaklar… Bu sebeple, ürün grubunuza ve müşteri kitlenize en uygun yılbaşı kampanya stratejisini oluşturarak rekabette yerinizi alabilirsiniz.

Örnek Kampanyalar:

  • Müşterilerinizin sepet tutarına göre belirleyebileceğiniz indirim tutarı,
  • 1 Ürün Alana 1 Ürün Hediye,
  • 1 Ürün Alana 2. ürün %30 indirim,
  • 1 ürün alana bir sonraki siparişinde 50 TL indirim çeki
  • Hediye Ürün & Kargo Bedava

gibi kampanyalar yapmanın yanında yılbaşı ürün grubunda yapılacak her sipariş için müşterilerinize özel üreteceğiniz, onlarla bağ kuracağınız bir hediye belirleyerek kargo kutularına ekleyebilirsiniz.

 Yukarıda örneklerini verdiğimiz herhangi bir kampanyayı yapmaya karar verdiyseniz, indirimli ürünlerin stoklarını kontrol etmeyi unutmayın! 😊

E-Ticaret Siteniz İçin Landing Page Hazırlığı Yapın

 E-ticaret sitenizi yeni yıla hazırlarken, müşterilerinizin kampanyalı ürün gruplarına daha kolay ulaşabilmeleri için landing page (varış sayfaları) oluşturabilirsiniz. Bu sayfalarla birlikte, müşterilerinizin, belirlediğiniz ürün gruplarına daha kolay ulaşmasını sağlayarak dönüşüm oranınızı artırabilirsiniz.

Yılbaşında E-ticaret Satışlarınızı Artırmak İçin Kampanyalarınızı Sosyal Medya Kanallarınızda Duyurun

Yılbaşında e-ticaret satışlarınızı artırmak için hazırladığınız kampanyaları e-ticaret sitenizde site üstü pazarlama araçları ile duyurmanın yanında daha fazla kitleye ulaşabilmek için sosyal medya kanallarınızdan da duyurmalısınız.

Facebook, Instagram ve Youtube üzerinden duyurularınızı ve reklamlarınızı doğru kitlelerle buluşturarak satışlarınızı artırabilirsiniz. Yılbaşı hediyesi arayan tüketicilerin yoğun olduğu bu dönemi, doğru mecra yönetimi ile en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz.

Yılbaşı Konseptinizi E-Ticaret Sitenize De Yansıtın

E-ticaret sitenizde yılbaşı dönemi için hazırlıklar yaparken takviminize göre aksiyon almayı unutmayın! Neredeyse 30-45 gün önceden sitenizi yılbaşına hazırlamaya, ürün gruplarınızı ve kampanyalarınızı belirleyerek canlıya almaya başlayın. Yılbaşı hazırlıklarınızı müşterilerinize göstererek, bu atmosfere girmelerine olanak sağlayacak tasarımlardan yararlanın…

Bunun için sitenizdeki banner alanları, e-mail gönderileriniz ve push bildirimlerinizi bir bütün olarak kullanın. Yılbaşı için hazırladığınız ürün gruplarınızı ve paketlerinizi de görselleştirerek müşterilerinize bu havayı yansıtın.

Örnek Vaka: Zara

Beklenmedik bir örnek olarak Zara’nın 2020 için hazırladığı ve tüm e-ticaret kanallarında kullandığı videoya göz atabilirsiniz.

Zara yılbaşı e-ticaret sitesi

Yılbaşına Özel Kategori Yönetimi Yaparak Müşterilerinizin İşini Kolaylaştırın

“Yılbaşı için hediye fikirleri”, “yılbaşı hediyesi”, “yılbaşında ne alınır” gibi aramaların trend olduğu bu dönemde internetten alışveriş yapan kullanıcıların da seçenekleri çok olduğundan, müşterilerinizin işini kolaylaştırmak ve yönlendirmek daha doğru olacaktır.

Bu sebeple, yılbaşı ve buna benzer özek günler için e-ticaret sitenizde o günlere ait özel kategoriler hazırlayarak müşterilerinize hediye seçimlerinde yardımcı olabilirsiniz. Yılbaşına özel kampanyalarınıza, özel ürün setlerinize, duyurularınıza ve önerilerinize bu kategoride yer verebilirsiniz.

E-Ticaret Sitenizin İçeriklerini Yılbaşı Stratejinize Göre Yeniden Düzenleyin

Yılbaşı yaklaştıkça internetten alışveriş yapan kullanıcıların arama trendleri de buna göre değişkenlik gösterecektir. Peki, e-ticaret sitenizdeki içeriklerle internet kullanıcılarının aramaları arasında bir bağlantı var mı? Bu noktada, yılbaşı hediyesi olarak konumlandırdığınız ürün gruplarınızın ürün içeriklerini, yılbaşı kategori sayfanızı ve diğer içeriklerinizi SEO’ya uygun hale getirin! Arama motorlarında öne çıkıp organik trafiğinizi artırarak satışlarınızı ve karınızı da maksimize etmek için içeriklerinize gereken önemi vermelisiniz.

Tüm bunların yanında görsellerinizin kalitesi ve boyutu, yüklenme hızı, mobile uyumluluğu da sitenizin performansını iyileştirerek müşteri memnuniyetini artırır.

Kaliteli içerik oluşturabilmek için birçok etmeni doğru zamanda bir araya getirmenizin yanında süreklilik ve uzmanlık gerektiren kreatif içerik üretimi için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Müşterilerinize En Etkili Şekilde Ulaşmanın Yollarını Keşfedin

Rekabetin çok yoğun yaşandığı, kampanya duyurularının birbirleriyle yarıştığı yılbaşı döneminde hedeflediğiniz ciroyu yakalayabilmek için mevcut ve yeni müşterilerinize ulaşabilmenin en doğru yolunu bulmanız gerekir.

Sosyal medya kanallarınız, e-mail ve SMS gönderimlerinizin yanında geliştireceğiniz yeni iş birlikleri de değerlendirmeniz gereken kanalların başında geliyor.

Mevcut müşterileriniz için oluşturacağınız (customer journey map) e-mailing senaryoları ile müşterilerinize özel gönderim sağlayarak e-mailing dönüşüm oranlarını artırabilirsiniz.  Sadece e-mailing senaryoları değil, sms, push bildirimleri gibi tüm pazarlama araçlarınızı bir bütün olarak kurgulayıp müşterilerinize en etkili şekilde ulaşıp yılbaşında e-ticaret satışlarınızı artırabilirsiniz.

Yılbaşında E-ticaret Satışlarınızı Artırmak İçin Kıtlık Etkisi Yaratın

Yılbaşında e-ticaret satışlarınızı artırmak için kampanyalarınızda kıtlık etkisi yaratarak satışlarınızı artırabilirsiniz.

Müşterileriniz üzerinde kıtlık algısı yaratarak, daha hızlı aksiyon aldırmak için;

  • Kampanyalı ürünlerinizin sınırlı sayıda olduğunu,
  • İndirimin belirli saat ve tarih aralıklarında olduğunu,
  • Stokların tükendiğini ve bu kampanyanın bir tekrarı olmadığını

onlara hatırlatabilirsiniz.

Ödeme Yöntemlerinizi Çeşitlendirin

Ödeme yöntemlerinizi çeşitlendirmek ve sürekli iyileştirmek sadece yılbaşına özel bir konu değil aslında… E-ticaret sitenizde müşterilerinizin sepet terk oranını düşürerek dönüşüm oranınızı artırıp cironuzu da yükseltebilirsiniz.

Ödeme yöntemlerinizi kolaylaştırmak ve iyileştirmek için direkt olarak çalıştığınız bankaların sanal pos’ları ile anlaşma yapmanızın yanında yılbaşına özel ekstra taksit, bonus, puan kampanyalarına dahil olabilirsiniz.

Bankaların kolay ödeme & tek tık ile ödeme alt yapıları ile e-ticaret sitenizi entegre ederek hızlı, kolay ve güvenli ödeme adımları oluşturabilirsiniz. (Garanti Pay vb…)

Sadece 1-2 banka posu yerine iyzico, İpara vb. gibi çözüm ortaklarıyla anlaşarak tüm bankaların poslarını kullanabilirsiniz.

Ödeme yöntemlerinizi ve ödeme adımlarınızı geliştirerek e-ticaret sitenizin dönüşüm oranınızı artırabilirsiniz. E-ticaret sitenize özel çözüm önerilerimiz ve danışmanlık hizmeti için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.

Hızlı Gönderi ve Teslimat Seçeneklerini Kullanın

Yılbaşı gibi özel günler yaklaştıkça e-ticaret sitelerinde dönemsel olarak trafik artar. Artan trafiğe ve almış olduğunuz aksiyonlara bağlı olarak cirolarınız da yükselişe geçer. Tüm bunlar olurken; müşteri hizmetleri ve kargo operasyonlarınız da bir o kadar hareketlenir.

Özel günlerde müşteriler de aldıkları ürünlerin ya da hediyelerin hemen ellerinde olmalarını isterler. Bu sebeple, müşterilerinize gönderileriniz için de seçenek sunarak onlara siparişlerini tam zamanında gönderebilirsiniz.

Aynı gün içinde kargo teslimatı yapan yeni nesil kargo şirketleri yanında, kargo gönderi saatlerinizi de siparişlerinizin yoğunluğuna göre kurgulayarak, ürünlerinizin müşterilerinize en kısa sürede ulaşmasını sağlayabilirsiniz.